Borbás Zoltán és Horváth Nóra közös blogja

BORBÁS ZOLTÁN ÉS HORVÁTH NÓRA KÖZÖS BLOGJA

Hogy miért éppen parázsőrző? Ennek több oka is van. Először is itt vannak a KÁLYHÁK. Egy jó kályha, mely sokáig őrzi a parazsat, még akkor is meleget sugároz, ha már nem lobog benne a tűz.
Másrészt itt vannak az ILLUSZTRÁCIÓK. Míg a kályhák testünket, addig a rajzok a lelkünket melegítik. A papíron vonalak, színek formájában parázslik tovább az alkotói tűz. Akárcsak a lakásunkat színesítő apró, KEDVES TÁRGYAKban, egy-egy képkeretben, tükörkeretben, órában.
És ha belegondolunk, mi magunk is parázsőrzők vagyunk. Őrizzük az élet melegét, óvjuk, védjük, tápláljuk tüzét.

2011. augusztus 13., szombat

Beépített vízbetétes kandallók a bikali élménybirtokon

2009 tavaszán-nyarán kaptam eddigi legnagyobb megbízásomat a Bikalon épülő Élménybirtokon. 13 db vízbetétes kandallót kellett középkorivá "varázsolnom", melyek a különböző műhelyekbe illetve apartmanokba kerültek. Nem csak közvetlenül fűtik a helyiségeket, hanem az épületeknek a központi fűtését is ezek a kandallók látják el. Az anyagokat a helyszínen válogattam össze a tulajdonos gyűjteményéből. A régi téglák, kövek, faanyagok használatával a kályhák illeszkednek a környezethez, miközben tökéletesen korszerűek.
Kétségkívül a legimpozánsabb - a tizennegyedik - kandalló a lovagteremben van. A méreteivel is tekintélyt ébresztő kandalló két eredeti, faragott pillérkövét daruval kellett a helyére illeszteni.










Malom

Pékség

Mézeskalácsos

Asztalosműhely

Lovagterem


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése