Borbás Zoltán és Horváth Nóra közös blogja

BORBÁS ZOLTÁN ÉS HORVÁTH NÓRA KÖZÖS BLOGJA

Hogy miért éppen parázsőrző? Ennek több oka is van. Először is itt vannak a KÁLYHÁK. Egy jó kályha, mely sokáig őrzi a parazsat, még akkor is meleget sugároz, ha már nem lobog benne a tűz.
Másrészt itt vannak az ILLUSZTRÁCIÓK. Míg a kályhák testünket, addig a rajzok a lelkünket melegítik. A papíron vonalak, színek formájában parázslik tovább az alkotói tűz. Akárcsak a lakásunkat színesítő apró, KEDVES TÁRGYAKban, egy-egy képkeretben, tükörkeretben, órában.
És ha belegondolunk, mi magunk is parázsőrzők vagyunk. Őrizzük az élet melegét, óvjuk, védjük, tápláljuk tüzét.

2012. január 10., kedd

Levelek a mesefárólA Levelek a mesefáról című kötet egy 31 meséből álló gyűjtemény. Ezeket az illusztrációkat eredetileg a Nők lapja meserovatának készítettem, ahol meg is jelentek. A meserovat akkori szerkesztőjével, Ákossy Eszterrel együtt születet meg a gondolat, hogy a legjobban sikerült meséket kötetbe rendezzük. Kis keresgélés után rátaláltunk az Urbis Könyvkiadóra, mely rekordsebességgel adta ki a kötetet 2006 őszén. A könyvben Benedek Elek meséin kívül más magyar írók tollából született mesék is szerepelnek, valamint távoli népek meséi is.


A piros sapkás emberke / Ráduly János gyűjtése /

A fejszekása / Orosz népmese /

Benedek Elek: A tűzmadár

Giovanni Bocaccio: A féllábú daru

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése