Borbás Zoltán és Horváth Nóra közös blogja

BORBÁS ZOLTÁN ÉS HORVÁTH NÓRA KÖZÖS BLOGJA

Hogy miért éppen parázsőrző? Ennek több oka is van. Először is itt vannak a KÁLYHÁK. Egy jó kályha, mely sokáig őrzi a parazsat, még akkor is meleget sugároz, ha már nem lobog benne a tűz.
Másrészt itt vannak az ILLUSZTRÁCIÓK. Míg a kályhák testünket, addig a rajzok a lelkünket melegítik. A papíron vonalak, színek formájában parázslik tovább az alkotói tűz. Akárcsak a lakásunkat színesítő apró, KEDVES TÁRGYAKban, egy-egy képkeretben, tükörkeretben, órában.
És ha belegondolunk, mi magunk is parázsőrzők vagyunk. Őrizzük az élet melegét, óvjuk, védjük, tápláljuk tüzét.

2012. január 19., csütörtök

Tarbay Ede: A kíváncsi királylány

Tarbay Edét 2006-ban kerestem meg azzal az ötlettel, hogy szeretném illusztrálni a Varjúdombi meséket. Erre  ugyan még mindig nem került sor, de azóta több könyvön is dolgoztunk együtt, és a közös munka során Ede bácsi valódi családtag lett nálunk. Minden évben eltöltt nálunk pár hetet, hónapot, így amikor megszületett Bodza lányunk a vér szerinti nagyszülők mellé még egy tiszteletbeli nagyapát is kapott. A közös együttlétek ihlették a Bodza verseket, melyek egy önálló ciklusban kaptak helyet ebben a köteben Ede bácsi népszerű gyermekversei és fordítása mellett.
A könyv 2010-ben jelent meg a Holnap Kiadó gondozásában.






Dagadj dunna

 Bodzaernyő

A masina


Áprilisi szél



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése