Borbás Zoltán és Horváth Nóra közös blogja

BORBÁS ZOLTÁN ÉS HORVÁTH NÓRA KÖZÖS BLOGJA

Hogy miért éppen parázsőrző? Ennek több oka is van. Először is itt vannak a KÁLYHÁK. Egy jó kályha, mely sokáig őrzi a parazsat, még akkor is meleget sugároz, ha már nem lobog benne a tűz.
Másrészt itt vannak az ILLUSZTRÁCIÓK. Míg a kályhák testünket, addig a rajzok a lelkünket melegítik. A papíron vonalak, színek formájában parázslik tovább az alkotói tűz. Akárcsak a lakásunkat színesítő apró, KEDVES TÁRGYAKban, egy-egy képkeretben, tükörkeretben, órában.
És ha belegondolunk, mi magunk is parázsőrzők vagyunk. Őrizzük az élet melegét, óvjuk, védjük, tápláljuk tüzét.

2012. január 12., csütörtök

Tarbay Ede: Kunkori és a kandúrvarázsló

Tarbay Edével még a Tág a világ készítésénél dolgoztam, együtt, akkor ő szerkesztette a kötetben megjelent verseket. A Varjúdombi mesék sorozat mindig nagyon közel állt hozzám, habár gyerekként Heinzelmann Emma rajzai túl komolynak hatottak. Ezért is gondoltam egy nagyot, és vettem a bátorságot, hogy megkeressem Ede bácsit a könyv újrarajzolásának ötletével. Nem utasított el, sőt bátorított, és az újabb és újabb beszélgetések vezettek el életem egyik legmeghatározóbb barátságához. A közös munka  Kunkori és a kandúrvarázsló történetének illusztrálásával kezdődött. Kunkori, a kis vaddisznó elindul, hogy jóvátegye testvérei biztatására elkövetett csínyét, ám útja során előre nem sejtett bonyodalmakba keveredik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése